Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alga az akváriumban képes leírás - Alga.tlap.hu
részletek »

Alga az akváriumban - Alga.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alga.tlap.hu » Alga az akváriumban
Keresés
Találatok száma - 6 db
Akvárium alga

Akvárium alga

Aki akváriumokkal foglalkozik, azt tudja, hogy az akvárium alga nagyon bosszantó és makacs tud lenni. A postban leírjuk, hogy mire is kell figyelni, ha szeretnénk elkerülni az akvárium algával tartó csatározásokat.

Akváriumi algák szabályozása

Akváriumi algák szabályozása

Az algák több okból kifolyólag elszaporodhatnak és lephetik el az akváriumot. ez általában a rossz minőségű vízzel, vagy a nem megfelelő karbantartással magyarázható meg. Minden akvárium tulajdonos tudja, hogy az algák elterjedése az akváriumban egy természetes folyamat. Nehéz azt elérni hogy az akvárium teljesen algamentes legyen, de nem nehéz az algák számát alacsony fokon tartani. Nem szokatlan, hogy minden második hétben ki kell takarítsd az akváriumban elszaporodott algákat. Ha úgy tűnik hogy túl gyakran, kell kitakarítanod az algákat az akváriumból, utána kellen nézned, hogyan lehet megelőzni ezt a folyamatot.

Alga probléma

Alga probléma

Az algák elcsúfíthatják, sőt tönkretehetik az akváriumot. Szerencsére nem kell mindig vegyszereznünk, van néhány trükk, amelyet bevethetünk ellenük. Ha már zölddé válik az akvárium vize, akkor túlzott mértékű az algásodás.

Algafajták és algásodás megszüntetése

Algafajták és algásodás megszüntetése

Többnyire három okra vezethető vissza az algásodás: Hiányos vagy rossz növényi tápanyag ellátás - Egy sűrűn beültetett akváriumban, melyben csak kevés halat tartunk előfordulhat a nitrogén hiánya. Ebben az esetben a nitrogént nekünk kell pótolni a vízbe, ezzel elősegítjük a növények növekedését, így már az összes tápanyagot - köztük a nyomelemeket - is fel tudják használni. Kedvezőtlen megvilágítás - Nem megfelelő, vagy régi csövek (eltolódott spektrum), túl kevés vagy sok fény, nem megfelelő időintervallum. Rossz vízminőség - Ha nitrátból sok van az algáknál túlburjánzáshoz vezet. Érdemes külső szűrőt használni és lassan átfolyatni rajta a vizet.

Édesvízi algák az akváriumban

Édesvízi algák az akváriumban

Algaspórák mindenhol vannak és jelen is lesznek az akváriumban, hacsak nem teszünk komoly lépéseket ellene. A csak halas akváriumokban egy helyesen beállított UV-sterilizátor megöli az alga spórákat és megakadályozza elszaporodásukat a vízben. A beültetett akváriumokban nem jó ez a megoldás, mert az UV-fény oxidálja azokat a nyomelemeket is amelyek szükségesek a növényeknek és korlátozza a növekedési ütemet.

Harc az algák ellen

Harc az algák ellen

A nemkívánatos algák megjelenése elég gyakori az akváriumokban és sok problémát okoz az akvaristáknak. Egyik napról a másikra nagyon elszaporodhatnak. Kétségtelen, hogy néhány közülük arról tanúskodik, hogy az akvárium egészséges környezetet kínál a lakóinak (pl. a fonalas algák), mások viszont együtt jelentkeznek a veszélyes szerves anyagok jelenlétének növekedésével. A legtöbb esetben van megoldás, és gyakran maguk a halak is szorgalmas segítőtársaink.

Tuti menü