Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Algák a kerti tavakban képes leírás - Alga.tlap.hu
részletek »

Algák a kerti tavakban - Alga.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alga.tlap.hu » Algák a kerti tavakban
Keresés
Találatok száma - 6 db
A kerti tó algásodása

A kerti tó algásodása

A kerti tó tulajdonosok egyik fő problémája a tó algásodása. Két algatipus jellemző a hazai tavakban: A lebegő vagy zöld alga: a bezöldült és kevésbé átlátszó vízzel több-kevesebb ideig minden tó tulajdonosa találkozott már. Fonalas alga: kezdetben a sekély, felmelegedett vizekben megjelenő, a köveken megkapaszkodó alga.

A virágzó kerti tó

A virágzó kerti tó

Elsősorban a tartós nyári hőségben okoz gondot a vízvirágzás, vagyis az algák, moszatok túlszaporodása a kerti tóban. A túlzott algásodás egyértelműen a tó egyensúlyi állapotában felborulására vezethető vissza, ami kis odafigyeléssel megakadályozható. Akkor sem kell azonban kétségbe esni, ha már megtörtént a baj. A kerti tó algamentesítésére is van megoldás.

Algás kerti tó

Algás kerti tó

Tudni szeretnéd, miért algásodik a kerti tavad? Vagy mi a haszna az algáknak? Fórumozz és kérdezz meg másokat is, hogy több információhoz juthass a témával kapcsolatban. Ezen a fórumon biztosan találsz választ a kérdésedre.

Kerti tó alga nélkül?

Kerti tó alga nélkül?

A díszkertek elmaradhatatlan eleme az élővíz. Akármilyen körültekintően is telepítettük és ápoljuk tavunkat, az algák törvényszerűen meg fognak benne jelenni. Összegyűjtöttünk néhány gyakorlati tanácsot, amivel csökkenthető a vizek algásodása.

Kerti tó termékek

Kerti tó termékek

A Mineralholding Kft. 1994 óta foglalkozik öntözőrendszerek importjával, forgalmazásával, tervezésével. 1998-tól két kiváló és nagy múltú amerikai márka, a K-Rain és Orbit gyárak termékeinek hivatalos magyarországi forgalmazói lettünk. Cégünk szakkereskedője az egyik legnagyobb kerti tó, tótechnika termékeket gyártó OASE márkának, valamint hivatalos forgalmazói és márkakereskedői vagyunk a ZDS búvárszivattyú gyárnak. Az általunk forgalmazott termékeket könnyedén megvásárolhatja webáruházunkon keresztül.

Tóépítés algásodás nélkül

Tóépítés algásodás nélkül

Nagyon szép egy tó amikor elkészül, a tiszta vízben leláthatunk az aljára, és látjuk halainkat lubickolni,de ha nem szánunk elég időt a tavunkra akkor nem lesz a kertünk ékessége. Írhatnék ezt azt mint a szakkönyvek, hogy így meg úgy kell tavat építeni,de az az igazság, hogy nem egyszerű a tóépítés. Leírom a tapasztalataimat és a könyveimből tanultakat,de még így sem lesz gyerekjáték a tóépítés.

Tuti menü