Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Algák szerepe a táplálkozásban és egészségmegőrzésben képes leírás - Alga.tlap.hu
részletek »

Algák szerepe a táplálkozásban és egészségmegőrzésben - Alga.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alga.tlap.hu » Algák szerepe a táplálkozásban és egészségmegőrzésben
Keresés
Találatok száma - 11 db
A zsírégető csodaszer - Az alga

A zsírégető csodaszer - Az alga

Az egyre népszerűbb tengeri algák manapság már nem hiányozhatnak a reformétrendből. Egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek is. Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité, egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek, a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönhette.

Alga információs portál

Alga információs portál

Információs portál az algákról, mindent egy helyen. Az alga lúgosít, méregtelenít, táplál. Tökéletes táplálék az egészségért. Superfood az egészséges PH-ért. Spirulina alga, chlorella alga. Lúgosítás, savtalanítás, méregtelenítés algákkal.

Algák a salaktalanításban

Algák a salaktalanításban

Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon. Az óceán létfontosságú ásványok és elemek tárháza. Az ősi tengerparti kultúrákban a tenger más kincseit, mint a moszatokat, halakat, rákokat, kagylókat is gyakran fogyasztották, pl. a kék-zöld alga, a spirulina az aztékok csodaeledele volt.

Algák a tányéron

Algák a tányéron

Az algák úgy tűnik a legjobb táplálékforrás az emberiség számára, ugyanakkor meggondolatlan fogyasztásuk koránt sem veszélytelen. A víz minden élet bölcsője. Nem csak a földi élet keletkezésénél, de ma is nélkülözhetetlen a fennmaradáshoz. A ma jellemző földi élet születése a vízhez és az algákhoz (fotoszintetizáló élőlényekhez) köthető. Az algák úgy tűnik a legjobb táplálékforrás az emberiség számára, ugyanakkor meggondolatlan fogyasztásuk koránt sem veszélytelen.

Algák az életteli jövő

Algák az életteli jövő

Azért hoztam létre munkatársaimmal ezt az oldalt, hogy példámmal segítséget nyújthassak azoknak, akik még nem találták meg az egészséget és a lelki egyensúlyt. Az algák betegségekre gyakorolt jótékony hatásának ismertetése. Néhány alternatív gyógymód leírása. Alga tartalmú termékek bemutatása és vásárlási lehetőség.

Algával készült ételek

Algával készült ételek

Az alga elnevezését először Carl Linné használta 1754-ben. Az algáknak közel 50.000 fajtája ismeretes, ezekből sokat már évszázadokkal, sőt évezredekkel ezelőtt is felhasználtak. Trágyázásra, gyógyításra, illetve étkezésre. A kelták, a vikingek, sőt az aztékok is rendszeresen hódolták eme rendkívül egészséges tengeri kincs gyűjtésének. Szárított állapotban fogyasztották. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az algák különféle felhasználására.

Az alga és a lúgosítás

Az alga és a lúgosítás

Napjaink népbetegsége a savasodás. Ennek a problémának a fontosságára hívja fel az oldal a figyelmet. Megmutatja az alga szerepét a lúgosítás, méregtelenítés és salaktalanítás területén. Valamint bemutat néhány alga terméket és vásárlási lehetőséget is biztosít.

Az algák

Az algák

Az algák több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint sok más táplálék, ezért az utóbbi években, a tengeri hínárhoz hasonlóan, egyre gyakrabban használják őket természetes táplálékkiegészítőként.

Ehető tengeri algák

Ehető tengeri algák

Az összes moszat (vagy alga) csupán gyökér-, szár-, és levélszerű képződményekkel rendelkezik, melyek alakjukban nagyon hasonlítanak a virágos növények gyökerére, szárára, levelére, de funkció tekintetében jelentősen különböznek azoktól (pl. a moszatok gyökérszerű képződményei csak rögzítésre szolgálnak, a tápanyagokat egész testfelületükön keresztül veszik fel.)

Hirdetés
Mikroalgák hatásai

Mikroalgák hatásai

Az '50-es évek elejétől - a vegyszerezés elterjedését követően napjainkig - az élelmi anyagokban (feldolgozatlan zöldség, gyümölcs, gabonafélék, tőkehús, tej), így élelmiszereinkben is (ipari beavatkozás eredményeként fogyasztásra kész, illetve félkész termék például: kenyér, felvágott) nagymértékben megváltozott a tápanyag és a szennyező-anyag tartalom aránya. A mikro-tápanyagok; vitaminok, ásványi anyagok mennyisége drasztikusan csökkent, melyeknek elfogyasztása élettani szempontból elengedhetetlen az egészség fenntartásához. A nagymértékű tápanyagcsökkenés következményeként az emberek túlnyomó része minőségi éhezést folytat, ami azt jelenti, hogy a bevitt táplálék mennyisége elegendő ugyan, de a hasznos anyag tartalma minimális.

Spirulina mikroalgák a bőrápolásban

Spirulina mikroalgák a bőrápolásban

Ahol alga van, ott élet van. A Spirulina mikrogalgák a Föld legrégebbi élőlényei közé tartoznak. Túlélési stratégiájuk lényege, hogy nagyon magas hatékonysággal védekeznek a káros mikro-organizmusokkal szemben és rendelkeznek a felgyorsult önregeneráció képességével. A német Ocean Pharma GmbH-nak sikerült egy védett gyártási technológia segítségével ezt a természetes mechanizmust a magas minűségű Spirularin márkacsaládban megvalósítani.

Tuti menü