Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bioüzemanyag képes leírás - Alga.tlap.hu
részletek »

Bioüzemanyag - Alga.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alga.tlap.hu » Bioüzemanyag
Keresés
Találatok száma - 6 db
Az alga lehet a legjobb megoldás?

Az alga lehet a legjobb megoldás?

Lassan megszokottá válik, hogy már a tradicionális bioüzemanyagok folyamatos támadásnak vannak kitéve. Elsősorban az élelmiszerárak emelkedése és kapcsolódó környezeti károk miatt. Így nem meglepő, hogy az EU már a második generációs megoldásokhoz, mint tisztább alternatívák felé fordult.

Bioüzemanyag a Lufthansának

Bioüzemanyag a Lufthansának

A német Lufthansa és az ausztrál Algae.Tec vállalat együttműködési megállapodása szerint néhány éven belül a légi óriás ötven százalékban bioüzemanyagot fog tankolni, hogy csökkentse a repülés közben kialakuló károsanyag-kibocsátását. Az alga növekedéséhez csupán három tényezőre, napfényre, szén-dioxidra és tápanyagra van szükség. Ha a körülmények ideálisak, az alga hihetetlen gyorsan képes osztódni és növekedni (ahogy azt nyáron néha a tavainkban is láthatjuk). Az ezáltal létrejövő biomasszát használják fel üzemanyag-előállításra.

Bioüzemanyag algából

Bioüzemanyag algából

Több mint 200 olyan terv van a világon, amely tengeri növényekből akar üzemanyagot nyerni. Az amerikai Colorado állam egyeteme társat is talált projektjéhez, az egyik leggazdagabb indián törzset, az utékat, akiknek üzleti érdekeltségeik vannak 18 államban és sohasem tettek még rossz lóra.

Hidrogéntermelő algák

Hidrogéntermelő algák

Berkeley-ben a Kaliforniai Egyetemen kutatók egy olyan algafajtát nemesítettek ki, amely fotoszintézis útján képes lehet ipari méretekben is a hidrogéntermelésre, s mindemellett más ipari alapanyagok sokaságát adhatja még.

Mégsem az alga a legjobb megoldás?

Mégsem az alga a legjobb megoldás?

Az algából előállított bioüzemanyag veszélyezteti a természetes vizeket és a klímát - állítja az Egyesült Államok Nemzeti Kutatási Tanácsa. A Nemzeti Kutatási Tanács egy új beszámolót jelentetett meg Az algából előállított bioüzemanyagok fenntartható fejlesztése az Egyesült Államokban címmel, amelyben azokat a különféle környezeti kockázatokat mutatják be, amelyek az algáknak a szállításban használatos üzemanyagok előállításához történő felhasználásából erednek. A beszámolót az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) rendelte meg, mivel fenntarthatósági aggályok merültek fel a bioüzemanyaghoz szükséges algák nagyarányú termesztésével kapcsolatban. Az elmúlt évben a Kongresszusban heves vitákat váltott ki az, ahogyan a DOE és az USA tengerészete támogatta az algák előállítását alternatív nyersanyagként.

Üzemanyag algából - angol

Üzemanyag algából - angol

Solazyme, a startup based in South San Francisco, CA, has developed a new way to convert biomass into fuel using algae, and the method could lead to less expensive biofuels. The company recently demonstrated its algae-based fuel in a diesel car, and in January, it announced a development and testing agreement with Chevron. Late last year, the company received a $2 million grant from the National Institute of Standards and Technology to develop a substitute for crude oil based on algae.

Tuti menü