Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Alga fórumon
részletek »

Alga fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Alga fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: alga.tlap.hu » Alga fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Mogyorósi Szabolcs2010.10.14. 09:43 | Válaszolok | #26975
Mogyorósi Szabolcs

Tudtad hogy...

az algák vagy más néven moszatok egyszerű felépítésű, elsősorban vízben élő növények. Az algák több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint sok más táplálék, ezért az utóbbi években, a tengeri hínárhoz hasonlóan, egyre gyakrabban használják őket természetes táplálékkiegészítőként.

Az algák között is kiemelkedő a Chlorella és a Spirulina, a smaragdzöld, illetve a kékeszöld alga. Mindkettő tökéletes összetételű tápanyag. Szárazanyag-tartal­muknak 40-60%-a kis molekulájú, így igen könnyen emészthető. Teljes értékű fehérjék, ezért vegetáriánusok aminosavak pótlására jól beilleszthetik őket étrendjükbe.

Az algák ásványianyag- és nyomelemtartalma kiemelkedő a Föld élővilágában. Ez az oka, hogy „ipari" méretekben nyerik belőlük többek között a jódot, a brómot és a mangánt.

Az algáknak különösen a jód- és a káliumtartalmuk igen magas, ezért a vízhajtókat szedőknek előnyös a fogyasztásuk. Komplex formában található benne vas is, ezért ez az egyik legjobb forrás vashiányosoknak. Tartalmazza az összes B-vitamint, továbbá C-vitamint és E-vitamint. Természetes forrása az A-vitaminnak és a linolénsavnak. Nagy mennyiségben találhatók benne nukleinsavak (RNS-DNS) és klorofill is. Az utóbbi kitűnő regeneráló, dezodoráló szer, jó baktériumellenes hatású.

Mindez az algákra irányította az orvos és biokémikus kutatók figyelmét. Számos vizsgálatot kezdtek az Egyesült Államokban, Japánban, Franciaországban és Angliában az algák hatásainak további tisztázására.

Ezek a vizsgálatok kiemelkedően kedvező eredményt mutattak a vírusfertőzések legyőzésében. Bizonyított az algák jótékony hatása többféle herpeszvírus, influenza - A vírus esetén, és kísérletek folynak a HTV1 (AIDS-vírus) elleni hatás igazolására. Indiában a közelmúltban több betegen vizsgálták az alga hatását a szájnyálkahártya rosszindulatú megbetegedésének megelőzésében, illetve kezelésében.

Mogyorósi Szabolcs2010.10.14. 09:34 | Válaszolok | #26974
Mogyorósi Szabolcs

Üdvözöllek az alga.tlap.hu fórumán!
Ha az oldal témájával kapcsolatban véleményed, kérdésed van írd le nyugodtan!
Várom a tapasztalatokat és véleményeket az algákkal kapcsolatosan! Beszélgessünk, vitatkozzunk!

Üdvözlettel, Szabi a szerkesztő

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü