Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alga linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Alga képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: alga.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
A Chlorella és a betegségek

A Chlorella és a betegségek

Az Európai Unió tiltja a 'superfood' megnevezést, holott néhány - a természet által biztosított - élelem méltán megérdemli a megnevezést. Tavaly futótűzként terjedt el Nagy-Britanniában a hír, hogy folytatják azokat a nagyon fontos tanulmányokat, melyekből egyértelművé válhat a kapcsolat az alga és mindennapi egészségügyi problémák, így a cukorbetegség, magas vérnyomás, emésztési és immunrendszer betegségek gyógyítása között.

A fiatalság titka?

A fiatalság titka?

A víz minden élet bölcsője. Nem csak a földi élet keletkezésénél, de ma is nélkülözhetetlen a fennmaradáshoz. A ma jellemző földi élet születése a vízhez és az algákhoz (fotoszintetizáló élőlényekhez) köthető. Képzeletünkben úgy 3,5 milliárd évet visszautazva láthatjuk az első kék algák (cianobaktériumok) születését.

A kerti tó algásodása

A kerti tó algásodása

A kerti tó tulajdonosok egyik fő problémája a tó algásodása. Két algatipus jellemző a hazai tavakban: A lebegő vagy zöld alga: a bezöldült és kevésbé átlátszó vízzel több-kevesebb ideig minden tó tulajdonosa találkozott már. Fonalas alga: kezdetben a sekély, felmelegedett vizekben megjelenő, a köveken megkapaszkodó alga.

A sokoldalú alga

A sokoldalú alga

Magyarország elsősorban követő és nem irányító szerepet játszik a nemzetközi algakutatásban. Azt kell megérteniük a döntéshozóknak, és azért kell fenntartanunk az egyetemi és az akadémiai kutatóhelyeket, mert ahhoz, hogy az új technológiákat azonnal alkalmazni lehessen itthon is, szakmailag képzett kutatócsoportoknak kell készen állniuk. Úgy tűnik, hogy itthon jelenleg erre van le­hetőség, mivel kevés a támogatás és kevés kutatócsoport van - jelentette ki Borbély György nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanár. Vele beszélgettünk a terület helyzetéről.

A spirulina

A spirulina

A Spirulina alga fogyasztása csökkentheti a vér koleszterinszintjét, a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját, miközben növeli az érvédő HDL-koleszterin arányát. A Spirulina alga antioxidánsai védik a szervezetet a rákkeltő szabad gyököktől, erősítik a szervezet immunrendszerét. Ennek köszönhetően lassul a szervezet öregedési folyamata.

A spirulina alga élettani hatásai

A spirulina alga élettani hatásai

A Spirulina mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza. Némely közülük meglehetősen ritka és a növényi élelmiszerekben, gyakorlatilag nem található meg. A WHO adatai szerint a spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél. A spirulina képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját - a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget. A Kísérleti Radiológiai Intézet adatai szerint a spirulina szedésekor már egy hónap alatt 67%-kal csökken a stroncium mennyisége a szervezetben. Majdnem ilyen gyorsan tisztul ki a cézium-137 is. A spirulina a legértékesebb és a legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára, 1 grammja egyenértékű 1 kg zöldség tápértékével.

A virágzó kerti tó

A virágzó kerti tó

Elsősorban a tartós nyári hőségben okoz gondot a vízvirágzás, vagyis az algák, moszatok túlszaporodása a kerti tóban. A túlzott algásodás egyértelműen a tó egyensúlyi állapotában felborulására vezethető vissza, ami kis odafigyeléssel megakadályozható. Akkor sem kell azonban kétségbe esni, ha már megtörtént a baj. A kerti tó algamentesítésére is van megoldás.

A zsírégető csodaszer - Az alga

A zsírégető csodaszer - Az alga

Az egyre népszerűbb tengeri algák manapság már nem hiányozhatnak a reformétrendből. Egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek is. Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité, egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek, a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönhette.

Akvárium alga

Akvárium alga

Aki akváriumokkal foglalkozik, azt tudja, hogy az akvárium alga nagyon bosszantó és makacs tud lenni. A postban leírjuk, hogy mire is kell figyelni, ha szeretnénk elkerülni az akvárium algával tartó csatározásokat.

Hirdetés
Akváriumi algák szabályozása

Akváriumi algák szabályozása

Az algák több okból kifolyólag elszaporodhatnak és lephetik el az akváriumot. ez általában a rossz minőségű vízzel, vagy a nem megfelelő karbantartással magyarázható meg. Minden akvárium tulajdonos tudja, hogy az algák elterjedése az akváriumban egy természetes folyamat. Nehéz azt elérni hogy az akvárium teljesen algamentes legyen, de nem nehéz az algák számát alacsony fokon tartani. Nem szokatlan, hogy minden második hétben ki kell takarítsd az akváriumban elszaporodott algákat. Ha úgy tűnik hogy túl gyakran, kell kitakarítanod az algákat az akváriumból, utána kellen nézned, hogyan lehet megelőzni ezt a folyamatot.

Albitech

Albitech

Az algatermelés fontossága a közeljövőben várhatólag a mainál sokkal jelentősebb lesz. Folyamatosan zajlanak kutatások, amikben az algák étkezési, táplálék-kiegészítő, talajjavító és energetikai célra való használatát vizsgálják. Cégünk fő tevékenysége a biotechnológián belül az édesvízi algák ipari előállítási technológiáinak fejlesztése. Célunk egy új növény-biotechnológiai iparág meghonosítása Magyarországon.

Alga - mikroalga

Alga - mikroalga

Az alga szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagok széles skáláját tartalmazza. Sok táplálkozással foglalkozó szakember egybehangzó véleménye szerint a mikroalga az egyik legalapvetőbb és legvitamindúsabb élelmiszer.

Alga fogalma

Alga fogalma

Az algák, vagy moszatok, különböző fotoszintézisre képes, nagy vonalakban hasonlónak mondható élőlények gyűjtőneve - nem rendszertani kategória. Többségükben eukarióták, ez alól kivételt képeznek a cianobaktériumok. Az algák többsejtű szerveződése a hínár.

Alga információs portál

Alga információs portál

Információs portál az algákról, mindent egy helyen. Az alga lúgosít, méregtelenít, táplál. Tökéletes táplálék az egészségért. Superfood az egészséges PH-ért. Spirulina alga, chlorella alga. Lúgosítás, savtalanítás, méregtelenítés algákkal.

Alga probléma

Alga probléma

Az algák elcsúfíthatják, sőt tönkretehetik az akváriumot. Szerencsére nem kell mindig vegyszereznünk, van néhány trükk, amelyet bevethetünk ellenük. Ha már zölddé válik az akvárium vize, akkor túlzott mértékű az algásodás.

Algafajták és algásodás megszüntetése

Algafajták és algásodás megszüntetése

Többnyire három okra vezethető vissza az algásodás: Hiányos vagy rossz növényi tápanyag ellátás - Egy sűrűn beültetett akváriumban, melyben csak kevés halat tartunk előfordulhat a nitrogén hiánya. Ebben az esetben a nitrogént nekünk kell pótolni a vízbe, ezzel elősegítjük a növények növekedését, így már az összes tápanyagot - köztük a nyomelemeket - is fel tudják használni. Kedvezőtlen megvilágítás - Nem megfelelő, vagy régi csövek (eltolódott spektrum), túl kevés vagy sok fény, nem megfelelő időintervallum. Rossz vízminőség - Ha nitrátból sok van az algáknál túlburjánzáshoz vezet. Érdemes külső szűrőt használni és lassan átfolyatni rajta a vizet.

Algainfo - chlorella

Algainfo - chlorella

A chlorella a zöld algák családjába tartozó egysejtű édesvízi alga. A legparányibb és legősibb növény a világon. Egyike a létező legegyszerűbb organizmusoknak. Sejtmagból, fotoszintetizáló részecskéből, mitochondriumból és sejtfalból áll. Négyszázalékos klorofilltartalmával az eddig ismert legmagasabb klorofillkoncentrációt tartalmazza a növényvilágban.

Tuti menü